uuh, kakav ukus!
RECEPT ZA KREMASTU TORTU OD 2 FILA, SA ČOKOLADNIM KORAMA: Bukvalno se svaki zalogaj topi u ustima - savršena
Domaće torte su odlično rešenje kada imate neku proslavu, a mi vam danas predlažemo najbolji recept
Napavite tortu sa čokoladnim korama, koje se premazuju čokoladnim i belim filom. Ova torta se jednostavno pravi, od sastojaka koje možete da proneđate u svakoj prodavnici, a ne postoji osoba koja neće tražiti repete.
Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
1 šolja šećera
3/4 šolje kakaoa
1 šolja mleka
100 ml ulja
1,5 šolja brašna
1 kašika praška za pecivo
Za beli fil:
1 konzerva kondenzovanog mleka
250 ml slatke pavlake
1 kašika mleka u prahu
Za čokoladni fil:
1 konzerva kondenzovanog mleka
250 ml slatke pavlake
1 kašika kakaoa
60 g čokolade
Recept za tortu sa čokoladnim i belim filom:
Napravite koru
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i ulje. Sve lepo sjedinite mikserom, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve lepo sjedinite. Sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Napravite beli fil
U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, mleko u prahu i slatku pavlaku. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Napravite čokoladni fil
U posudi pomešajte kondenzovano mleko, prosjeani kakao i slatku pavlaku. Sve lepo sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Napravite tortu
Presecite koru na 3 jednaka dela. Stavite u kalup obložen providnom folijom, pa poprskajte mlekom koje ste pomešali sa rumom. Zatim premažite beli fil, pa stavite sledeću koru. Poprskajte mleko sa rumom, pa premažite čokoladni fil. Na kraju stavite treću koru, pa poprskajte mlekom sa rumom.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!