SLANE ROLNICE IDEALNE ZA VEČERU: Punjene mlevenim mesom i kačkavaljem, baš onako kako SRBI VOLE
Rolnice, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE FRESCHE

recept

SLANE ROLNICE IDEALNE ZA VEČERU: Punjene mlevenim mesom i kačkavaljem, baš onako kako SRBI VOLE

Slane rolnice sa mlevenim mesom i kačkavaljem su jake, aromatične i odlične za izlete ili putovanja

Objavljeno:

Aroma slanih rolnica sa mlevenim mesom i kačkavaljem probudiće vas ujutru iz sna, i držaće vas sitima do ručka. Ukoliko volite slane rolnice, možda ćete želeti da napravite i rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem. Evo i kako da napravite slane rolnice sa kobasicom i kačkavaljem.

Sastojci:

450 g mlevene svinjetine

500 g gotovog smrznutog testa

Višenamensko brašno, za posipanje

230 g kačkavalja, rendanog

340 g paprike, iseckane

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

1 čen belog luka

2 kašičice jabukovog sirćeta

1 kašika maslinovog ulja

1/4 kašičice soli

4 kašike slanog putera, rastopljenog

1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna

So po ukusu

Recept za slane rolnice sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Zagrejte rernu

Za slane rolnice zagrejte rernu na 180 ° C. Zapržite mleveno meso. Zagrejte ulje na tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite mleveno meso i pržite često mešajući, oko 10 minuta. Prebacite mleveno meso na tanjir. Razvaljajte testo u pravougaonik na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i potom ga isecite na manje pravougaonike. Filujte svaki komad sa oko 2 kašike mlevenog mesa i 2 kašike kačkavalja. Urolajte testo preko fila.

Pecite rolnice

Stavite rolnice, okrenutom stranom nagore, u tiganj. Pokrijte i ostavite da se dižu na toplom mestu dok se masa skoro ne udvostruči, oko 45 minuta. Otkrijte rolnice, ubacite u rernu i pecite dok ne porumene, 30 do 35 minuta. U međuvremenu, iseckajte crvene paprike, beli luk i sirće u procesoru za hranu dok ne postane glatka, oko 1 minut. Zagrejte ulje u srednjem tiganju na srednje jakoj vatri. Pažljivo dodajte mešavinu crvene paprike i dinstajte, često mešajući, dok se sos malo ne zgusne, oko 2 minuta. Posolite i sklonite sa vatre.

Servirajte sa sosom

Izvadite rolnice iz rerne. U maloj činiji pomešajte rastopljeni puter i peršun i premažite rolnice. Pospite solju i servirajte sa sosom od crvene paprike sa strane. Uživajte u slanim rolnicama sa mlevenim mesom i kačkavaljem za doručak.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.