recept
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI UKUSAN KOLIKO I U ORIGINALNOJ PRIPREMI: 1 sastojak obavezno dodajte da bi BIO MEKAN
Mnogi koji poste u ovom periodu na umu treba da imaju što više ideja kako bi ishrana bila raznovrsna. Bilo da je u pitanju post na vodi ili ulju
Navikli smo da redovno jedemo i razne poslastice, a za vas je tu sada nešto starinsko, a to je kolač sa višnjama na vodi. To je nešto što će se svima svideti, jer i kod naših baka kad god odemo uvek jedemo kolače sa višnjama, orasima...
Sastojci:
višnje - 300 grama
voda - 400 ml
pekmez - 4 kašike (po vašem izboru)
šećer - 12 kašika
pšenične klice - 100 grama
brašno - 18 kašika
prašak za pecivo - 10 grama
Priprema:
Rernu uključite i zagrejte na 200 stepeni. U većoj činiji pomešajte prašak za pecivo, vodu, šećer, brašno i pšenične klice, pa sve dobro promešajte. Zatim se dodajte pekmez, a onda smesu lepo izjednačite.
Kada dodate pekmez, ubacite i višnje i promešajte sve zajedno sa špatulom. Smesa neka odstoji dok se rerna zagreje. U pleh dimenzija 30 x 20 stavite papir za pečenje, pa masu jednako rasporedite po njemu. Sve poravnajte i stavite da se peče.
Čim stavite u rernu, temperaturu smanjite na 180 stepeni. Pecite oko 55 minuta. Kada se ispeče, kolač izvadite iz rerne, a kada se ohladi pospite sa šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Novosti Magazin/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!