nema kome da se ne svidi
POSNA SLADOLED TORTA SA VOĆEM: Najlepša poslastica za Uskršnji post - savršeno lagana i osvežavajuća
Najlepša poslastica za Uskršnji post je posna sladoled torta sa voćem jer je savršeno lagana i osvežavajuća
Kako je stiglo proleće, svi više uživamo u brzim i osvežavajućim specijalitetima.
Lagana jela, brze pripreme, a ukus kao iz restorana.
Pošto Uskršnji post uveliko traje, jedan predlog za ručak će vas oduševiti jer ga prave monasi sa Hilandara, a u pitanju je svetogorska salata od tikvica.
Izvrsno, a jednostavnije od bilo čega.
Naravno da biste posle tako dobre hrane bili još srećniji jedna poslastica je pun pogodak.
U pitanju je posna sladoled torta sa voćem.
Nema šanse da ste ovako dobru pravili, a i probali negde.
Tu su sastojci i recept:
kokos - malo
urme - 140 grama
lešnik - malo
banane - 2
kukuruzni skrob - 90 grama
sojino mleko - 1 litar
vanilin šećer - 15 grama
šećer - 160 grama
Način pripreme:
Prvo presecite urme na pola, pa ih prelijte toplom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta.
Zatim ih dobro procedite i zajedno sa bananama izblendirajte.
U dobijenu smesu dodajte sojino mleko i sve dobro promešajte.
Uz pomoć cediljke procedite u šerpu, pa dodajte skrob, vanilin šećer i šećer.
Mešajte dobro da se ne bi napravile grudvice.
Kuvajte uz postepeno mešanje, sve dok se fil ne zgusne.
Kada se zgusne, sipajte u vatrostalnu i sve lepo poravnajte.
Pospite sa kokosom i seckanim lešnicima i ostavite tortu u frižider.
Uživajte u posnoj sladoled torti sa voćem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!