recept
AKO ŽELITE DA KORISTITE ZAČINSKO BILJE U KUHINJI OVO MORATE ZNATI: Samo tako će vam hrana biti UKUSNA
Ako vam prilikom kuvanja ostane svežeg začinskog bilja, možete da ga iskoristite na vrlo kreativan način!
Neretko se dešava da tokom procesa kuvanja ostane višak začinskog bilja, sa kojim ne znamo šta da radimo, pa ga potom bacimo.
Ipak, postoji vrlo kreativan i zabavan trik koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite začinsko bilje, koje zaista daje najlepše arome jelima. U ovom procesu možete da koristite najrazličitije začinsko bilje.
Takođe, ne morate da skupljate ostatke od kuvanja, ovaj trik možete da primenite i sa sveže kupljenim začinskim biljem. Svakako, ukoliko volite da vam povrće bude sveže možda će vas zanimati i kako da paradajz duže bude svež.
Uzmite plastični kalup za led, dobro ga operite, osušite, a potom u svaki otovor ubacite prstohvat začinskog bilja i prelijte ga otopljenim puterom ili uljem. Kada popunite ceo kalup ubacite ga u zamrzivač.
Nakon toga, kada želite nešto da pržite na tiganju, samo uzmite jednu ili dve kockice i stavite na tiganj. Ako koristite ulje za prženje, Milica ima super trik za ulje sa čačkalicom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!