morate znati!
POLA SRBIJE OVE NAMIRNICE GURA U ZAMRZIVAČ, A TO JE VELIKA GREŠKA: Ako ne stanete to da RADITE desiće se KATASTROFA
Kada je reč o zamrzavanju hrane, postoji nekoliko namirnica koje bi bilo najbolje izbegavati.
Delish ističe neke proizvode koji se ne preporučuju za zamrzavanje, a među njima su tikvice, paradajz i krastavac.
Ovi proizvodi sa visokim sadržajem vode postaju gnjecavi kada se odmrznu zbog stvaranja mnogo leda. Umesto njih, preporučuje se čuvanje svežeg voća i povrća u frižideru i konzumiranje neposredno nakon seckanja.
Mlečni proizvodi poput jogurta, majoneza, svežeg sira ili pavlake mogu se zamrznuti, ali se menja njihova konzistencija zbog taloženja vode, što ih čini manje privlačnim. Takođe, tvrdi sir gubi vlagu i postaje suv, pa se pre zamrzavanja preporučuje narendati, piše "Delish".
Svi grešimo kada sledeće namirnice zamrzavamo
Ove namirnice ne treba zamrzavati:
Sirovi krompir se ne preporučuje zamrzavati jer se unutar njega formiraju mali kristali leda koji omekšaju krompir kada se odmrzne, čineći ga kašastim. Kuvani krompir se takođe može zamrznuti, ali postaje malo mekši nakon odmrzavanja. Preporučuje se čuvanje krompira u papirnoj kesi na suvom i tamnom mestu.
Sirova jaja, kako belanca tako i žumanca, ne bi trebalo zamrzavati jer se šire kada su zamrznuta, izazivajući pucanje ljuske. Kuvana jaja takođe nisu pogodna za zamrzavanje jer razvijaju gumenu konzistenciju i neprijatan miris.
Namirnice koje sadrže mnogo masti poput mlevenog mesa, kobasica, mesa sa roštilja ili masne ribe mogu se zamrznuti, ali je važno obratiti pažnju na datum do kada je određena namirnica dobra za upotrebu, jer mast može užegnuti i u zamrzivaču. Bakterije se mogu razmnožavati nakon odmrzavanja ako su već formirane.
Kada je reč o zamrzavanju hrane, važno je znati koje namirnice nisu pogodne za ovaj proces kako biste sačuvali njihov kvalitet i ukus.
Bonus video:
(Espreso/Republika/M.O./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!