KOLAČ KOJI MNOGI OBOŽAVAJU SPREMLJEN SA ČOKOLADOM: Svi ste navikli na ČIZKEJK sa voćem, ali ovaj je MNOGO BOLJI
Čokoladni čizkejk, Foto: Printscreen/youtube/ Ricette dolci

recept

KOLAČ KOJI MNOGI OBOŽAVAJU SPREMLJEN SA ČOKOLADOM: Svi ste navikli na ČIZKEJK sa voćem, ali ovaj je MNOGO BOLJI

Čokoladni čizkejk je mešavina različitih čokolada i kafe, te je desert zaista užitak za ljubitelje slatkog

Objavljeno:

Čokoladni čizkejk pravi se sa korom od čokoladnih sendvič keksa, otopljenog putera i prstohvata soli, što pojačava ukus ovog kolača. Ukoliko volite čokoladu, možda ćete želeti da napravite i najukusniji čokoladni kolač od par sastojaka. Evo kako se pravi čokoladni čizkejk.

Sastojci:

Za koru:

20 čokoladnih sendvič keksa, kao što je Oreo

1/4 kašičice soli

4 kašike neslanog putera, rastopljenog

Čokoladni čizkejk, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/ Ricette dolci

Za fil

170 g crne čokolade, iseckane

60 g mlečne čokolade, seckane

Kašičikca espreso kafe

230 g krem sira, sobne temperature

200 g šećera

170 g slatke pavlake

Kašika ekstrakta vanile

1/2 kašičice soli

3 velika jajeta, sobne temperature

Zaslađeni šlag i strugotine od čokolade, za serviranje (opciono)

Recept za čokoladni čizkejk

Zagrejte rernu

Za čokoladni čizkejk postavite rešetke u donju trećinu i sredinu rerne i zagrejte rernu na 190°. U procesoru za hranu, usitnite keks i posolite, dok se ne fino samelju. Dodajte puter i pulsirajte dok se ravnomerno ne rasporedi. Prebacite u tepsiju i pritisnite na dno. Pecite koru na srednjoj rešetki dok ne zamiriše i ne osuši se na dodir, 8 do 10 minuta. Pustite da se potpuno ohladi.

Napravite fil

Smanjite temperaturu rerne na 160°. Stavite tepsiju ili veliku posudu za pečenje na donju rešetku rerne i napunite toplom vodom. Pomešajte crnu i mlečnu čokoladu i mešajte dok se smesa ne istopi i postane glatka, otopite na pari. Uklonite posudu sa vatre i umešajte espreso kafu. U velikoj posudi, koristeći mikser na srednjoj brzini, umutite krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka i pahuljasta, 2 do 3 minuta. Dodajte mešavinu otopljene čokolade, pavlake, vanile i soli; umutite dok se potpuno ne sjedine. Dodajte jaja, jedno po jedno, mutite da se sjedine nakon svakog dodavanja. Smesu sipajte u ohlađenu koru i rasporediti u ravnom sloju.

Pecite kolač

Pecite kolač na srednjoj rešetki dok se ne stegne oko ivica, 60 do 70 minuta. Izvadite iz rerne i pažljivo prođite tankim nožem oko ivice kolača. Ostavite da se potpuno ohladi (oko 1 sat), a zatim ga izvadite iz pleha. Stavite u frižider dok se fil ne ohladi, najmanje 4 sata. Servirajte i uživajte u čokoladnom čizkejku.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.