KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, kad jednom naučite PONAVLJAĆETE NON-STOP
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

pažnja

KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, kad jednom naučite PONAVLJAĆETE NON-STOP

Postoje 2 metode špikovanja

Objavljeno:

Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.

Šta je špikovanje?

Probijanje rupa u mesu i začinjavanje mesa slaninom, povrćem ili drugim prilozima naziva se špikovanje.

Postoje 2 metode špikovanja

Meso
foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Špikovanje mesa šupljom iglom

Možete da špikujete šupljom iglom, tada proizvod koji ubacujete nasečete na tanke i dugačke trake, i ubacite u šupljinu igle. Kada se ubode u meso, proizvod ostaje u mesu i pojavljuje se samo malo na površini.

Špikovanje mesa rezovima

Možete i da koristite drugu metodu,da pravite rezove. Najčešće se špikuje ubadanjem kroz razreze, uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana. Možete i da napravite mali rez na mesu, u koji se stavljaju prilozi. Špikovanje rezovima se radi sa oštrim nožem.

00:50

MESO IZ EPRUVETE? NE, HVALA! Građani odgovorili šta misle o laboratorijski uzgojenoj hrani iz EU

(Espreso/Alo trpeza/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.