recept
ČOKOLADNI KOLAČ SA BADEMIMA I POMORANDŽOM: Zaboravite na brašno, ovaj SOČNI KOMAD SLATKIŠA pravićete svaki dan
Sa njim nema greške
Ako su vam se najavili gosti za vikend ili vam treba brza poslastica da obradujete ukućane, imamo sjajan predlog za vas. Lako i brzo napravite čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom.
Iz samog imena jasno vam je da se radi o zanimljivoj kombinaciji ukusa. A u ovaj kolač uopšte ne ide brašno, već je sav od badema i čokolade.
Priprema je vrlo jednostavna, lako će ga napraviti i domaćice početnice, a ne oduzima ni mnogo vremena.
Vreme pripreme:
30 minuta + pečenje
Sastojci:
- 5 većih jaja
- 120 g šećera
- 200 g badema
- kora pomorandže
- 100 ml soka od pomorandže
- 3 kašike gorkog kakaoa
- 15 g praška za pecivo
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- ukrasiti pistaćima
Priprema:
Ukoliko nemate bademovo brašno, najpre sameljite 200 g badema. U dublju posudu stavite jaja, šećer, pa umutite mikserom da pobeli i udvostruči se.
Kada se lepo sjedinilo prebacite u kalup prečnika 23 cm i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotovo ostavite ga malo da se ohladi, pa uzmite čačkalicu i izbuškajte koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i lagano prelijte preko kore.
Ivice možete ukrasiti mlevenim pistaćima.
Kada se torta ohladi oko jedan sat u frižiferu, skinite kalup i secite.
Uživajte u čarobnom ukusu, prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ 24 sedam/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!