nešto drugačije
NAJPROSTIJI RECEPT ZA SLATKO OD NEŽNIH CVETOVA LJUBIČICE: Prolećni ukus magije na nepcima, poslastica za odabrane
Ne zna se šta je veće uživanje - ukus poslastice od cvetova ljubičice ili sam proces pravljenja
Da li biste jeli specijalitet od cveća? Kada pogledate naš današnji recept, verujemo da ćete to poželeti.
Naime, na veoma prost način možete napraviti slatko od ljubičica. Konzumiranje jestivog cveća inače nije ništa novo, naše bake su pohovale cvetove bagrema ili cvetove tikvica, a od ljubičica i jorgovana pravile pekmez i slatko.
Ako ste spremni za nešto drugačije ukuse na pravom ste mestu.
Može poslužiti kao svež ili pripremljeni ukras za dezerte.
Sastojci:
200g cvetova ljubičica
500g šećera
150ml vode
limun
aroma, vanila, bergamot
Način pripreme:
Ako ste u prilici treba nabrati ljubičice u polju, šumi ili bašti.
Oprati nežne cvetove ljubičica pod slabim mlazom vode, ocediti i upiti vodu.
U posudu za kuvanje staviti šećer sa vodom. Kada voda počne da pravi mehuriće dodati cvetove ljubičica, potom i limun.
Kuva se 10-15 minuta na tihoj vatri dok slatko ne dobije gustinu. Pri samom kraju dodati aromu koju volite ili imate.
Naravno, može i bez dodavanja arome.
Bonus video:
(Espreso/Danas/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!