odlično
NAJVAZDUŠASTIJE KROFNE BEZ KAPI ULJA: Poslasticu koja se topi u ustima možete napraviti na skroz drugačiji način
Da li ste znali da možete napraviti najukusnije krofne, a da ne stavite ni kap ulja?
Ima li bolje poslastice on divnih, domaćih, najukusnijih krofni? Poslasticu u kojoj uživaju i stari i mladi možete napraviti i bez ulja, i to na veoma prost način.
Ipak, pored toga što su fenomenalnog ukusa, postoje ljudi koji ih izbegavaju jer su previše masne, ali one uopšte ne moraju biti takve.
Samo pratite korake, a za početak da krenemo od sastojaka.
Potrebno je:
4 cela jajeta 800 g brašna 1 kesica suvog kvasca 200 ml vode 150 g stonog margarina 300 ml jogurta 150 g šećera 1 kašičica cimeta šećer u prahu za posipanje
Priprema
Razmutite kesicu kvasca u malo mlake vode, pa dodajte malo šećera i brašna i ostavite da odstoji pokriveno deset minuta.
Zatim sipajte preostalo brašno, cimet i jogurt i dodajte jaja, pa mešajte.
Dodajte otopljen margarin i šećer i promešajte dobro varjačom. Obavezno odvojte kašiku margarina za kasnije, da premažete pečene krofne.
Ostavite da odstoji pokriveno pola sata.
Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, mesite nekoliko minuta, pa razvucite oklagijom testo. Trebalo bi da bude debelo najmanje jedan centimetar.
Čašom vadite krugove i ređajte po plehu, koji ste prethodno obložili pek-papirom. Po želji napravite rupu u sredini krofne, a pazite da budu na odstojanju da se ne bi zalepile kad nadođu tokom pečenja.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad bude gotovo, namažite otopljenim margarinom, pa pospite šećerom u prahu.
Zar nisu sjajne?
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Tamara Sorak Ranković/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!