fantazija
SAVRŠENI KREMASTI ZALOGAJI PO RECEPTU IVE ŠTRLJIĆ: Ultimativna voćna torta koja se pravi dok kažeš keks (RECEPT)
Fenomenalan recept Ive Štrljić za nikad fantastičniju voćnu tortu od ananasa i badema
Glumica Iva Štrljić, koju je publika obožavala u više uloga u popularnim TV serijama, ima izuzetno vitak stas, ali to ne znači da može baš uvek da odoli poslasticama.
Kako smo otkrili u brojnim emisijama, Iva je pravi majstor za torte, naročito voćne, a jednom prilikom je u emisiji "Praktična žena" podelila jednostavan recept za tortu s ananasom.
– To je nešto što više čežnjivo posmatram u frižideru nego što jedem – istakla je ona tada.
Glumica je tada otkrila i da ima izrazito spor metabolizam, ali ima "izrazito čvrst karakter", pa uspeva da održi fenomenalnu liniju.
Sastojci
Za kore:
4 žumanceta
100 g margarina
100 g listića badema
120 g šećera
150 g brašna
1 kesica praška za pecivo
4 belanceta + 200 g šećera
Za fil:
1 konzerva ananasa
1 kesica pudinga od vanile
šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Umutite belanca s 200 g šećera u čvrst sneg i to sklonite sa strane.
- U odvojenoj činiji umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte otopljeni margarin i mutite još malo.
- Dodajte brašno s praškom za pecivo, pa to promešajte.
- Prelijte žutu smesu od žumanaca u dva kalupa za torte, obložena pek-papirom. Preko toga stavite sneg od belanaca, pa po tome pospite listiće badema.
- Pecite u rerni kore zagrejanoj na 180⁰C oko 20 minuta, pa ostavite kore da se hlade.
- Zatim u šerpicu ubacite ananas (sve sa sokom), a odvojte sa strane malo soka da u njemu razmutite puding. Kad počne da ključa, sklonite ananas s vatre, u to ubacite razmućen puding od vanile, dobro promešajte, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne.
- Stavite prvu koru na tacnu, pa nanesite fil i zatim preklopite drugom korom.
- Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ohlađenu pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
(Espreso/Glossy/Preneo V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!