pažnja
KUVAR OTKRIO KAKO DA ZGUSNETE GRAŠAK, A DA NE NAPRAVITE ZAPRŠKU: Kad čujete koji SASTOJAK dodaje u njega ZANEMEĆETE
Kada meso malo porumeni dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i ponovo promešajte.
Kuvari imaju trik da grašak učine gustim bez prskanja
Tajni sastojak koji grašku daje poseban ukus i čini ga gušćim nego inače. To je preparat sa koprom.
Lako je za stomak, zdravo i ukusno, a za kuvanje vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće.
Sastojci: 500 g graška 500 g mesa 1 luk 1 praziluk (opciono) 1 šargarepa 1 krompir 3 čena belog luka 1 kesica instant krem supe od graška suvi biljni začin, biber 1 kašičica mlevene slatke paprike malo kopra 2 kašike kečapa 1 kašičica sušenog vlasca (opciono)
Priprema:
Iseckan crni luk i praziluk propržiti i posoliti. Dodajte meso isečeno na kockice. Začinite suvim začinima, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Po želji možete dodati i mlevenu ljutu papriku i vlasac.
Kada meso malo porumeni dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i ponovo promešajte. Dodajte malo kopra, malo kečapa i sipajte vodu.
Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri.
Skuvati supu sa toplom vodom i dodati malo mirođije, pa je sipati u grašak. Kuvajte oko 30-45 minuta.
(Espreso/Novi.ba/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!