ukus okji osvaja
OVO JE ORIGINALAN RECEPT ZA ČIZKEJK SA MALINAMA KOJI SE TOPI U USTIMA: Dodajte OVU VRSTU čokolade i biće BOŽANSTVEN
Ako volite čizkejk obavezno isprobajte i ovaj recept sa malinama i belom čokoladom
Čizkejk je poslastica koja se pravi od davnina, a danas postoje naraznovrsniji recepti za ovaj kolač. U zavisnosti od toga šta volite, napravite čizkejk. Mi vam donosimo recept za jedan od najukusnijih, a pravi se sa malinama i belom čokoladom. Voće možete da koristite po izboru, a ovako pripremljen čizkejk služite i kada su proslave.
Sastojci:
200 g malina
75 g šećera
180 g keksa
160 g putera
150 g bele čokolade
1 šolja maskarpone sira
5 kašika šećera u prahu
2 kašičice vanilin šećera
200 g krem sira
400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
50 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
Za dekoraciju:
maline
listovi nane
Recept za čizkejk sa malinama i belom čokoladom:
Skuvajte džem
I tiganj stavite maline i šećer, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Zatim procedite kroz sito,
Napravite biskvit
Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Ako niste kupili mleveni keks, možete da ga sameljete u blenderu. Utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i dobro utisnite po dnu i ivici. Stavite u frižider na pola sata.
Napravite fil
U posudi umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i krem sir, pa sve dobro sjedinite mikserom. Postepeno sipajte slatku pavlakui sve vreme mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela.
Napravite čizkejk
Preko podloge sipajte polovinu fila. Preko sipajte džem, pa čačkalicom napravite šaru. U drugu polovinu fila sipajte 3-4 kašike džema i lepo promešajte. Sipajte preko džema i lepo poravnajte.
Napravite glazuru
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko fila. Sipajte preostali džem i čačkalicom napravite šaru. Stavite u frižider da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!