fantastična stvar
NAJUKUSNIJE I NAJSNOČNIJE MAFIN-GIBANICE: Spremaju se za samo 20 minuta, tope se pod nepcima (RECEPT)
Nešto drugačiji recept za pitice sa sirom iz kalupa za mafine
Možda vam nikad nije palo na pamet, ali... Gibanicu možete napraviti i u kalupu za mafine.
Mafin-gibanica je toliko sočna i ukusna da oni koji su je probali tvrde da je čak bolja i od originala. A još kada uz nju dodamo i jogurt... Nema bolje.
Pored toga, ovakve pitice su i veoma zasitne.
Sastojci:
12 kora za pitu
3 jajeta
250 grama sitnog slanog sira
200 grama spanaća
1 kesica praška za pecivo
1 čaša vode
ulje po potrebi
so po ukusu
Priprema
Umutite dva jajeta, pa ih pomešajte sa sirom i sitno seckanim spanaćem, a u odvojenoj činiji pomešajte so, vodu i prašak za pecivo.
Uzmite koru, pa njenu polovinu poprskajte vodom u kojoj su so i prašak za pecivo, dobro je zgužvajte, pa umočite u smesu od jaja. Umotajte ovaj kraj u suvu polovinu kore, tako da formira oblik loptice. Ponavljajte dok ne potrošite kore.
Kalupe podmažite uljem ili poređajte korpice za mafine, pa ubacite loptice i premažite ih preostalim umućenim jajetom.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!