NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST": Posna "Baron" torta - ukus ostavlja bez daha, bolja je od mrsne verzije
Parče posne "Baron" torte, Foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

ovo će se svima svideti

NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST": Posna "Baron" torta - ukus ostavlja bez daha, bolja je od mrsne verzije

Posna "Baron" torta je najlepša poslastica za Uskršnji post, ukusom ostavlja bez daha, a bolja je i od mrsne verzije

Objavljeno:
N J

Ako već razmišljate šta da spremate od slatkiša tokom Uskršnjeg posta na pravom ste mestu.

Iako su nam svima mrsne poslastice svima omiljene, postoje i posne od kojih će vam se zavrteti u glavi.

Jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi mnoge žene je opčinio zbog prelepog ukusa, sočnosti i svoje jednostavnosti.

Kod nas se deserti prave redovno, a ono što uvek prvo biramo jesu torte.

Pred vama je posna "Baron" torta koja je jedna od najlepših, zbog kremastog fila.

Postaće vam jedna od omiljenih i uverićete se da je bolja od mrsne verzije.

Pravljenje kore za posnu 'Baron tortu'
Pravljenje kore za posnu "Baron tortu"foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

Tu su sastojci i recept:

Za 4 korice:

80 g rendane posne čokolade

3 čaše (200 ml) kisele vode

2 kašike mlevenog keksa

2 čaše šećera

4 kašike kakaoa

1 kesica sode bikarbone

20 kašika brašna

Kora za posnu 'Baron tortu' u plehu
Kora za posnu "Baron tortu" u plehufoto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

8 kašika ulja

6 kašika džema

Sve lepo sjedinite, pa podelite u četiri činije.

Pek-papir stavite preko pleha, pa izlijte smesu.

Jedna korica se peče 10 minuta. Izvadite je, ali nemojte da skidate pek-papir.

Isti proces je i sad preostale tri korice.

Pravljenje fila za posnu 'Baron tortu'
Pravljenje fila za posnu "Baron tortu"foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

Za prvi fil treba:

400 g šećera da prokuva

500 ml vode

u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).

Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte 100 grama posne čokolade.

Sve mešate dok se ne istopi, a zatim ostavite da se ohladi.

Zatim, umutite 400 grama šećera sa 100 grama šećera u pravu, pa sve sjedinite.

Za drugi fil treba:

300 ml vode da prokuva

500 g malina

200 g šećera

posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, pa ih zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade.

Kuvanje pudinga za posnu 'Baron' tortu
Kuvanje pudinga za posnu "Baron" tortufoto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

Zatim sledi redosled filovanja:

U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite.

Filuje se na sledeći način: fil od maline preko kore, pa fil od čokolade, pa opet ide korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.

Filovanje posne 'Baron' torte
Filovanje posne "Baron" tortefoto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom.

Glazura se ovako sprema: istopite 200 ml posne slatke pavlake, 200 grama posne čokolade.

Kada se sve sjedini i istopi prelijte preko torte.

Na kraju umitite šlag i dodajte par kašika ohlađene glazure.

Šlag preko posne 'Baron' torte
Šlag preko posne "Baron" tortefoto: Printscreen/Youtube/Njam njam A.V

Uživajte u posnoj "Baron torti" koja osvaja svakoga.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.