ovo je prava bomba
KOLAČ SA KOKOSOM NA VODI: Najsočnija poslastica za Uskršnji post - recept iz stare kecelje kakav imaju naše bake
Kolač sa kokosom na vodi je najsočnija poslastica za Uskršnji post, a sprema se po receptu iz stare kecelje
Pošto nam se bliži Uskršnji post, a mnogi koji ga se pridržavaju najviše u tom periodu misle o slatkišima.
Retko ko može da im odoli, ali i posna hrana je jednako ukusna kao i mrsna.
To sigurno može da potvrdi i zapržena boranija starih monaha sa Hilandara koja je najbolji izbor za ručak tokom tih dana.
Sada dolazi najbolji deo, a to je ukusna poslastica koja je toliko ukusna da vraća u detinjstvom pri prvom zalogaju.
Priprema je baš jednostavna, ne treba vam puno sastojaka, a sprema se i samo na vodi.
Nećete zažaliti jer bolji desert od toga ne postoji.
Recept i sastojci:
1 kašika kakaoa
200 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g brašna
200 g brašna od kokosa
Priprema:
U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte vanilin i običan šećer.
Mešajte dok se ne istopi, pa dodajte prosejano kokosovo i obično brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Testo podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte kakao i promešajte.
Smesa treba da bude kao za palačinke, za nijansu gušća, pa ako je potrebno sipajte još kisele vode. Kalup nauljite i pospite brašnom, pa naizmenično sipajte crnu i belu smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Ako želite posni kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com/O.J/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!