![NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OBARA SA NOGU: Turski kolač "magma" - kremast i sočan fil se topi u ustima](/data/images/2024/03/05/10/1488961_kolac-magma_ls.jpg)
prelep je
NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OBARA SA NOGU: Turski kolač "magma" - kremast i sočan fil se topi u ustima
Turski kolač "magma" je najlepša poslastica sa kremastim filom koji se topi u ustima
Sigurno smo da već razmišljate koji slatkiš ćete ovog vikenda spremati svojim ukućanima.
I deca, a i odrasli vole da se obraduju nečemu novom, drugačijem, a ukusom koji će ih ostaviti bez teksta.
Znamo da Mađarice prave neodljivu poslasticu pod nazivom "slatki somot", ali pred vama je sada još nešto ukusnije.
U pitanju je turski kolač "magma" - ostaćete bez daha čim ga budete probali, a i pravićete ga jako često jer će svi odlepiti za njim.
![Pravljenje kore za turski kolač 'magma'](/data/images/2024/03/05/10/1488964_spremanje-kolaca-magma_ff.jpg?ver=1709631692)
Tu je recept sa svim sastojcima:
Za testo:
brašno - 2 šolje
jaja - 3 komada
prašak za pecivo - 1 pakovanje
šećer - 1 šolja
kakao - 4 kašike
![Pravljenje fila za turski kolač 'magma'](/data/images/2024/03/05/10/1488959_fil-za-kolac-magma_ff.jpg?ver=1709631708)
sveže mleko - 1 šolja
ulje - 1/2 šolje
Za krem:
čokoladne mrvice - za posipanje
sveže mleko - 3 šolje
kokosovo brašno
skrob - 3 kašike
maslac - 1 kašika
![Kora za turski kolač 'magma' u plehu](/data/images/2024/03/05/10/1488962_kora-za-kolac-magma-u-plehu_ff.jpg?ver=1709631721)
brašno - 2 kašike
vanila - 1 pakovanje
šećer - 6 kašika
![Fil preko kore za turski kolač 'magma'](/data/images/2024/03/05/10/1488958_fil-preko-kore-za-kolac-magma_ff.jpg?ver=1709631739)
Način pripreme:
Sastojci za testo se promešaju redom i sipaju se u blago namazanu posudu za pečenje.
Sastojci za krem se stavljaju u šerpu, osim maslaca i skuvaju se dok se ne zgusnu, pri čemu se pazi da se ne stvore grudvice.
Sklanja se sa ringle i dodaje se maslac.
Promeša se dok se ne istopi.
![Turski kolač 'magma'](/data/images/2024/03/05/10/1488960_kolac-magma-na-tacni_ff.jpg?ver=1709631756)
Krem se sipa tačno po sredini testa i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta.
Izvadi se iz rerne, deo sa kremom se posipa čokoladnim mrvicama, a deo sa kakaom - kokosovim brašnom.
Uživajte u ovom sočnom i kremastoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!