savet
DOMAĆICE OTKRILE SUPER CAKU ZA KUVANJE NAJUKUSNIJEG KROMPIRA: Samo ovako neće pocrneti i biće PREUKUSAN
Krompir neće pocrneti pomoću jednog trika
Svi želimo da hrana bude ne samo ukusna, već i da izgleda ukusno. Ponekad krompir potamni ili dobije neprijatnu žutu boju. Postoje vrlo jednostavni trikovi koji će vam omogućiti da to izbegnete.
1. Ne dozvolite da krompir oksidira
Nije preporučljivo ostaviti oljušteni krompir duže vreme na vazduhu. Ako ga ostavite na neko vreme, počeće da tamni. Ako ipak morate da ga ostavite, oljušteni krompir prelijte hladnom vodom do trenutka kuvanja.
2. Dodajte limunov sok ili kiselinu
Tokom kuvanja dodajte malo limunovog soka ili malu količinu limunske kiseline u tiganj. Ovo neutrališe alkalije prisutne u vodi, zbog čega krompir potamni. Takođe, pored soka, možete dodati i nekoliko kriški limuna. Stavite 2-3 kriške u tiganj - ne plašite se da će pokvariti ukus. Naprotiv, limun će takođe dodati prijatnu aromu krompiru.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!