savršen ukus
NAJUKUSNIJA TELEĆA ČORBA PO RECEPTU IZ STARIH KAFANA: Bolji nećete nide naći - fantazija za sva čula
Kada je reč o kafanskoj hrani, teleća čorba zauzima posebno mesto među omiljenim jelima
Osim što je poznata po svom prepoznatljivom mirisu, postoji jedan (ne baš toliko) tajni recept koji doprinosi njenom posebnom ukusu. Ono što čini kafansku teleću čorbu neodoljivom jeste kombinacija pravilne količine sastojaka i dugotrajno krčkanje. Ovi ključni faktori doprinose gustini i punoći ukusa koji su karakteristični za ovaj specijalitet.
Sastojci:
500 grama mesa
1 crni luk
2 šargarepe
3 krompira
3 kašike brašna
1 kašika aleve paprike
svež peršun
1 kašika kisele pavlake
1 žumance
Priprema:
Meso iseckajte na što sitnije kockice. Prvo stavite ulje, a od začina so i biber. Sklonite u frižider do upotrebe. Crni luk iseckajte što sitnije i izdinstajte. Dodajte meso i spremajte ga tako narednih 15 minuta. Šargarepu iseckajte na kolutove, a potom na kockice. Nakon par minuta od dodavanja šargarepe u meso dodajte jedan i po litar vode. Ostavite da se krčka 40 minuta, a onda iseckajte krompir. Nakon toga, krompir seckate takođe sitno. Kuvajte još 30 minuta. U činiji pomešajte tri kašike brašna i malo crvene paprike, dodajte toplu vodu i mešajte dok se smesa ne ujednači. Prespite u čorbu i još posolite. Dodajte i jednu malu kašiku suvog začina. Iseckajte svež peršun ili dodajte malo suvog. Kuvajte još 10 minuta. U posebnoj činiji sjedinite žumance i kašiku kisele pavlake. Čorbu skinute sa ringle. Dodajte jaje sve vreme mešajući kružnim pokretima.
BONUS VIDEO
(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!