savršen ukus
RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJUKUSNIJU OBROK SALATU ''DŽOZEFINA'': Idealna za svaki dan kao i za sve vrste SLAVLJA
Obrok salata Džozefina može da se jede i topla i hladna
Odličan je izbor za predjelo, ili čak i glavno jelo ako niste previše gladni. Možda će vas zanimati i mediteranska feta salata sa testeninom - brza i lagana. Džozefina salata je ujedno i sočna i hrskava. Evo kako se pravi obrok salata Džozefina!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
200 g slatke paprike
200 g čeri paradajza
Listovi 1 zelene salate
40 g soja sosa
4 kašike ulja
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica senfa
so i biber po ukusu
Recept za obrok salatu Džozefina
Pržite pileći file
Za obrok salatu Džozefina, pileći file isecite na male komade i prebacite u činiju. Dodajte so, biber, soja sos i ostavite da se mariniraju nekoliko minuta. Na zagrejanom ulju pržite pileći file do zlatno smeđe boje. Slatku papriku očistite od semenki i isecite na kockice.
Pržite paprike
Rukama iskidajte listove zelene salate i stavite ih na tanjir. Čeri paradajz prepolovite, stavite na listove zelene salate, posolite i pobiberite. U istom tiganju gde se pržilo meso pržite papriku 3-4 minuta dok ne omekša. Papriku stavite na listove zelene salate.
Servirajte salatu
Preko svega stavite topli pileći file. Za preliv pomešajte limunov sok, ulje i senf. Prelijte salatu, pospite susamom i mirođijom. Servirajte salatu i uživajte u obrok salati Džozefina!
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!