![NAJKREMASTIJI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Starinska poslastica od koje kreće voda na usta - recept za poželeti](/data/images/2024/02/29/20/1487850_parce-kolaca-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ls.jpg)
pravićete ga često
NAJKREMASTIJI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Starinska poslastica od koje kreće voda na usta - recept za poželeti
Kolač od četiri jaja i 4 pomorandže je najkremastiji, a od takve starinske poslastice kreće voda na usta
Jednostavne poslastice su nam svima omiljeni, a upravo je jedna takva pred vama.
Osim ukusne turske alva torte koja je jako popularna, a ono što je čini još ukusnijom jeste da se sprema bez brašna i jaja.
Sada ćete se još više oduševiti sa jednim kolačem od četiri jaja i četiri pomorandže.
Nikada ništa lepše niste probali, a sprema se dok trepnete.
![Priprema kolača od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487849_priprema-kolaca-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235595)
Tu su svi sastojci i recept:
125gr. piškota
4 jaja
200gr. šećera
20 kašika šećera
5-6 kašika džema od kajsije
![Pravljenje kore za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487848_smesa-za-kolac-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235611)
2 vanil šećera
200ml. vode
20 kašika mleka ili oko 180 ml
3-4 pomorandže
14 kašika ulja
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
![Kora za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487846_kora-za-kolac-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235626)
Za glazuru:
150ml. slatke pavlake
200 gr. čokolade
Priprema:
Umutite četiri belanca bez šećera, a potom u njega dodajte vanilin šećer i kristal šećer, pa nastavite da mutite. U umućene belance dodajte žumance, a onda i mleko i ulje. Umutite sve, pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Izmešajte sve pa pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče podelite ga na dva dela.
![Pravljenje fila za kolač od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487847_piskote-u-filu-za-kolac-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235651)
4 oprane i zaleđene pomorandže izrendajte.
Dodajte im šećer, džem od kajsije i vodu i sve promešajte pa stavite na ringlu da se rastopi šećer i da se sve sjedini.
![Filovanje kolača od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487843_filovanje-kolaca-od-4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235682)
Jedan deo biskvita izmrvite u većoj činiji, pa mu dodajte i izmrvljeno manje pakovanje piškota i sve to prelijte filom od pomorandži.
![Kolač od 4 jaja i 4 pomorandže](/data/images/2024/02/29/20/1487845_kolac-od4-jaja-i-4-pomorandze_ff.jpg?ver=1709235698)
Dobijeni fil prelijte preko kolača, a kada se stegne preko njega prelijte i rastopljenu čokoladu.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!