svi zapisuju recept
NAJUKUSNIJA POSLASTICA BEZ BRAŠNA I JAJA: Turska alva torta - ukus koji ostavlja bez daha, recept svi traže
Turska alva torta je najukusnija poslastica bez brašna i jaja, ukusom ostavlja bez daha, a recept svi traže
Torte kao i kolači su nam uvek omiljeni kada su u pitanju razne poslastice i specijaliteti.
Znamo da Mađarice prave najlepši kolač sa medom, orasima i čokoladom od kojeg i deci i starijima kreće voda na usta.
Osim njih i Turkinje su poznate po ukusnim pitama, baklavama, kolačima...
Pred vama je sada turska alva torta koja nema konkurenciju i svaka domaćica pada na ovaj recept.
Poslastica koju ćete stalno praviti, a nećete zažaliti.
Recept i sastojci:
50 g krupno mlevenog, pečenog lešnika
500 g šlaga
20 komada turskog keksa
450 ml kisele vode
400 g alve
400 g mlevenog keksa
Tu je i način pripreme:
Najpre umutite šlag sa kiselom vodom, pa u tu smesu dodajte izmrvljenu alvu i mleveni keks, pa opet sve dobro umutite.
Na jednu tacnu poređajte keks i sipajte umućenu smesu preko, pa polako oblikujte tortu.
Sitno seckani ili mleveni lešnik je neophodan za dekoraciju, a posle ostavite tortu u frižideru da prenoći.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!