recept
MILKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Sprema se za SAMO 15 MINUTA, a još brže nestane iz tanjira
Topla preporuka, isprobajte i nećete se pokajati!
Saglasićemo se da je uživanje u malim stvarima, zapravo ono što našim životima i trenucima predaha daje pravu draž. Još ukoliko je takav užitak "sladak", onda možemo smatrati da je hedonizam potpun.
U tom cilju, donosimo vam recept za jednu od najukusnijih torti koje ćete ikada probati, a obećavamo da će vaši ukućani, prijatelji ili možda partner (ukoliko pripremate zavodljivo - ljubavno iznenađenje) pitati za još jedno, dva, pa čak i tri dodatna parčeta.
Torta koja je prava rapsodija najlepših ukusa, koji će izazvati senzaciju svakog receptora na jeziku i probuditi svako vaše čulo od zadovoljstva, zove se "Milikica". Naziv nosi po tvorcu recepta, Milkici Nikolić, vaspitačici jedne prestoničke predškolske ustanove. Evo šta vam je sve neophodno za ovo malo, slatko savršenstvo.
Potrebni sastojci
- Pakovanje tamnih kora;
- Pakovanje mlevenog keksa;
- Kisela pavlaka 700 g;
- Šećer u prahu 200 g;
- Krem šlag 500 g;
- Kisela voda 500 ml;
- Čokoladno mleko 500 ml;
Postupak pripreme
U prvu posudu sipati šećer u prahu, pavlaku i dobro sjediniti, a potom dodati mleveni keks.
U drugu posudu sipati 500 g krem šlaga i 500 ml kisele vode, te dobro izmutiti.
Potom, u smesu sa mlevenim keksom dodati 3 kašike umućenog šlaga i dobro izmešati da se sve sjedini. Na tacnu staviti koru, "izbockati" i ravnomerno rasporediti trećinu čokoladnog mleka. Odozgo naneti trećinu fila sa mlevenim keksom, pa preko smesu sa krem šlagom. Postupak ponoviti još dva puta.
Uživajte u ukusu lagane, vazdušaste i ono najvažnije - brze torte bez pečenja. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!