NAJMEKŠA PUNJENA POGAČA KOJA SE NE MESI: Nadev se topi u ustima, testo mekano i treći dan (RECEPT)
Punjena pogača koja se ne mesi, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

BOMBASTIČNA JE

NAJMEKŠA PUNJENA POGAČA KOJA SE NE MESI: Nadev se topi u ustima, testo mekano i treći dan (RECEPT)

Najmekša punjena pogača koja se ne mesi sa nadevom koji se topi u ustima, testo je mekano i treći dan

Objavljeno:

Deca, a i odrasli obožavaju da jedu domaća testa.

Bilo da je u pitanju najlepša pica kojoj nijedna kupovna ne može da parira, ili neke pite, mekike...

U svakom slučaju uživamo dok jedemo nešto što je kvalitetno, a spremljeno na na najbolji mogući način.

Ono što će vam se sigurno svideti jeste punjena pogača koja se ne mesi, a mekana je i treči dan.

Gotova je dok trepnete, a uz ajvar, neki namaz ili jogurt je pogodak koji je neprocenjiv.

Pravljenje testa za punjenu pogaču koja se ne mesi
Pravljenje testa za punjenu pogaču koja se ne mesifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Tu je recept sa svim sastojcima:

Za testo:

360 g mekog brašna

200 ml toplog mleka

1 kašičica soli

1 kašika šećera

Testo za punjenu pogaču koja se ne mesi
Testo za punjenu pogaču koja se ne mesifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

4 kašike ulja

5 gr suvog kvasca

1 celo jaje

Nadev ( može da bude po želji, sir je obavezan i to ovaj feta, koji može biti menjan sitnim sirom, ali on vezuje celu smesu, ostali sastojci poput šunke i kulena ni ne moraju da budu tu, al je ukus lepši)

1 kašičica origana

150 g feta sira

1 kašičica peršuna

150 g bilo kojeg tvrdog sira

50 g kulena

Sastojci za punjenu pogaču
Sastojci za punjenu pogačufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

150 g šunke

Ovo je način spremanja:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa promešati.

Dodati zatim jaje i ulje i opet žicom promešati.

Istresti zatim svo brašno i polako mešati.

Kada malo promešate dodati so i nastaviti mešanje.

Masa je gusta ali lepljiva i tako treba i da bude.

Kada su se sastojci lepo ujednačili, tako mekano i lepljivo ostaviti da odstoji 40 minuta.

Za to vreme spremiti sastojke za nadev.

Spojiti ih sve u jednu veću činiju i izmešati.

Filovanje punjene pogače
Filovanje punjene pogačefoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Odvojiti 2 – 3 kašike nadeva koji ćemo kasnije koristiti.

Posle 40 minuta uz pomoć malo brašna testo samo blago premesiti i oblikovati loptu.

Razvući rukama, veoma je lako jer je tasto mekano, u krug prečnika pleha, nekih 28 – 30 cm.

Uzeti sad ovaj veći deo nadeva i oblikovati ga uzmeđu dlanova u lotu. To radite tako što uzmete prvo pola nadeva i stisnete dlanovima, pa onda polako ostatak dodajete i stiskate.

Punjena pogača koja se ne mesi u plehu
Punjena pogača koja se ne mesi u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Staviti loptu na srednu testa, pa podići ivice testa oko lopte.

Pazite da donji deo bude uz nadev, a da nema “lufta” izmedju, da kada budete pritiskali testo, da ga ravnate ne ostanu delovi pogače gde neće proći nadev i taj kraj bude suv. Ništa komplikovano, samo podignite ivice kao u videu uz kuglu, da iznad kugle se svi spoje i to je to.

Spojiti gornje delove stiskajući. Lako i lepo će se zatvoriti, opet, jer je testo mekano.

Pospite sa malo brašna ispod testa i po testu, pa lagano rukama pritiskajte i ravnajte nazad u pogaču.

To se lako radi, samo polako to radite, krenite od sredine ka ivicama i polako stiskajte.

Kada opet dobijete oblik pogače debljine nekih 2 cm prebacite je u podmazan pleh.

Parče punjene pogače koja se ne mesi
Parče punjene pogače koja se ne mesifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Premažite umućenim žumancetom, pa pospite onaj nadev što ste ranije ostavili.

Sada punjenu pogaču ostavljamo da odstoji 10 minuta, pa palimo rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Stavimo u zagrejanu rernu da se peče izmedju 30 i 40 minuta. To ne mogu u minut tačno da vam kažem jer sve zavisi od vaše rerne. Kada ovako lepo porumeni odgore ona je gotova.

Može odmah da se posluži.

Bonus video:

01:12

EDUKATIVNA EMISIJA MAJKE I SNAJKE! Raša napravio remek delo: Engleska kuhinja, VEKNA OD MESA!

(Espreso/Stil/Milka Đukić/domacirecepti.net, Aleksandra/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.