NAJLEPŠA POSLASTICA SA MEDOM, ORASIMA I ČOKOLADOM: Mađarski kolač - recept koji do sada niste probali
Kolač sa medom, čokoladom i orasima, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

ovo nema konkurenciju

NAJLEPŠA POSLASTICA SA MEDOM, ORASIMA I ČOKOLADOM: Mađarski kolač - recept koji do sada niste probali

Mađarski kolač sa medom, orasima i čokoladom je najlepša poslastica, a takav recept niste probali

Objavljeno:

Našim domaćicama u kuhinji niko ne može da parira, jer one prave najbolja jela.

Od kuvanih do, raznih specijaliteta, poslastica, pita, rolata...

Znamo da mnogi na slavama obožavaju da jedu slane torte, ali ne morate da čekate neku priliku da spremite najlepšu slanu tortu sa pohovanim pečenim paprikama od koje zastaje dah.

Ono što isto ne sme da se zaboravi jeste da Mađarice prave ukusne i torte i kolače, a pred vama je sada jedan njihov kolač sa medom, čokoladom i orasima kakav samo može da se poželi.

Sprema se jednostavno, a poješće se dok trepnete.

Pravljenje smese za kolač sa medom, čokoladom i orasima
Pravljenje smese za kolač sa medom, čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Recept sa sastojcima je tu:

Za kore:

šećer - 200 g

brašno - 600 g

prašak za pecivo - 1 kom.

mast - 200 g

Pravljenje kore za kolač sa medom, čokoladom i orasima
Pravljenje kore za kolač sa medom, čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

jaje - 1 kom.

kisela pavlaka - 200 g

Za fil:

mleveni orasi

puding od čokolade - 2 kom.

med

mleka - 700 ml

čokolada za kuvanje - 2 štangle

maslac - 250 g

šećer - 250 g

Kora za kolač sa medom, čokoladom i orasima u plehu
Kora za kolač sa medom, čokoladom i orasima u plehufoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Kore

Zamesiti testo, podeliti ga na 5 delova. Peći kore jednu po jednu.

Pravljenje fila za kolač sa medom, čokoladom i orasima
Pravljenje fila za kolač sa medom, čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Pecite na 180°C 10ak minuta (pazite da vam kore ostanu svetle).

Stavljajte ih na ravnu površinu, jednu pored druge, da se hlade.

Kad se ohlade premazati kremom.

Krem

Prašak za puding promešati sa šećerom i mlekom prema upustvima na kesici.

Filovanje kolača sa sa medom, čokoladom i orasima
Filovanje kolača sa sa medom, čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ostatak mleka, šećera i čokolade staviti da se kuva, pa dodati prašak za puding i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Staviti da se ohladi.

Kad se ohladi dodati maslac i dobro izmiksati da se dobije jednolična smesa.

Kolač sa medom, čokoladom i orasima
Kolač sa medom, čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Premazati svaku koru. Na kraju premazati medom i posuti mlevenim orasima.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.