RECEPT
CELA JUGA JE TAMANILA OVO SIROTINJSKO JELO, A DANAS SU GA SVI ZABORAVILI: Evo kako se sprema ČUVENI AJMOKAC
U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu
Pileći ajmokac je starinsko srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka. Sve što vam je potrebno već imate kod kuće, a ako volite belo meso, onda smo sigurni da će vas i ovaj recept oduševiti. Najbolje od svega je što svima uspeva, a spada u prva jela koje su naše bake naučile da prave. Pileći ajmokac možete da služite sa pire krompirom ili samo sa salatom.
Sastojci:
700 g belog mesa
7-8 čenova belog luka
1-2 kašike masti
3 kašike brašna
500 ml pilećeg bujona
Recept za pileći ajmokac:
Skuvajte meso
U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu. Začinite po želji, a onda dodajte i kocku za supu. Kuvajte poklopljeno dok meso ne omeša, pa ga izvadite na tanjir i procedite supu.
Ispržite meso
Kada se belo meso ohladi isecite ga na tanke trake. U šerpi istopite mast, pa dodajte mleveni beli luk, a onda i dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Vodite računa da brašno ne zagori. Zatim
Kuvajte ajmokac
Odmah nakon mesa sipajte i bujon i promešajte, pa poklopite i kuvajte. Kada se sos malo zgusne, gotovo je.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!