MNOGE DOMAĆICE PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU ZAPRŠKU ZA JELO: Da bi bila gusta, obavezno koristite OVO brašno
Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

dobro je znati

MNOGE DOMAĆICE PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU ZAPRŠKU ZA JELO: Da bi bila gusta, obavezno koristite OVO brašno

Zaprška je smesa koja se sastoji od brašna i masnoće

Objavljeno:

Ona se uglavnom koristi da bi se čorba ili jelo zgusnulo.

Za pripremu dobre zaprške, važno je znati koje brašno koristiti i kako se sama zaprška sprema. Mnoge domaćice, često se pitaju koje brašno ide u zapršku.

Koje brašno odabrati – oštro ili glatko? Glatko pšenično brašno najčešće se koristi u izradi dizanih testa (kiflica, hlebova, itd.) zbog svoje strukture koja testo čini glatkim.

Brašno
foto: Profimedia

Oštro brašno samleveno je grublje od glatkog pa je ono savršen odabir za izradu zaprške za jelo ili čorbu.

Upravo zbog te grublje strukture, jelo će se zgusnuti mnogo bolje nego što bi se zgusnulo da je za pravljenje zaprške korišćeno glatko pšenično brašno.

BONUS VIDEO

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/krstarica/M.K./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.