NAJSOČNIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Medeno srce po receptu sa papira - topi se u ustima
Foto: Printscreen/Yooutube/uvekukusno1321

nema mu ravnog!

NAJSOČNIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Medeno srce po receptu sa papira - topi se u ustima

Ako spadate u stariju generaciju, sigurno se sećate mekanog čokoladnog kolača sa džemom, koji je poznat pod imenom medeno srce

Objavljeno:

On se nekada bio nezaobilazan kako na svečanim, tako i na svakodnevnoj trepzi. Pravi se od osnovnih sastojaka i ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti, a pripremljen uz ovaj recept može da se jede i u toku Uskršnjeg posta. Domaći džem kolač čini posebnim, pogotovo ako dodate i rendanu čokoladu unutra.

Sastojci:

2,5 čaše brašna

1 kašika kakaoa

1 kesica praška za pecivo

1 kesica cimeta

1,5 čaša kisele vode

1/2 čaše ulja

1 čaša šećera

18 kašika džema

Za glazuru:

200 g posne čokolade

30 ml ulja

Probajte i super ukusne palačinke koje su idealne za Uskršnji post!

Priprema:

U posudi prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i cimet, a u drugoj pomešajte kiselu vodu, šećer i džem (10 kašika). Dobro promešajte, a onda pomešajte obe smese i sjedinite. Na kraju u tu posudu sipajte ulje i promešajte. Pleh dimenzija 33x23 cm obložite pek papirom, pa sipajte pola smese i poravnajte. Pecite na 180°C u zagrejanoj rerni oko 12 minuta ili dok se ne uhvati korica. Za to vreme pomešajte džem sobne temeprature (8 kašika) i 100 g čokolade koju ste izrendali. Premažite biskvite smesom od džema i čokolade. Sipajte preostalu smesu i vratite u rernu još 30 minuta. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se ohladi.

BONUS VIDEO

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.