nema mu ravnog!
NAJSOČNIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Medeno srce po receptu sa papira - topi se u ustima
Ako spadate u stariju generaciju, sigurno se sećate mekanog čokoladnog kolača sa džemom, koji je poznat pod imenom medeno srce
On se nekada bio nezaobilazan kako na svečanim, tako i na svakodnevnoj trepzi. Pravi se od osnovnih sastojaka i ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti, a pripremljen uz ovaj recept može da se jede i u toku Uskršnjeg posta. Domaći džem kolač čini posebnim, pogotovo ako dodate i rendanu čokoladu unutra.
Sastojci:
2,5 čaše brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
1,5 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
1 čaša šećera
18 kašika džema
Za glazuru:
200 g posne čokolade
30 ml ulja
Probajte i super ukusne palačinke koje su idealne za Uskršnji post!
Priprema:
U posudi prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i cimet, a u drugoj pomešajte kiselu vodu, šećer i džem (10 kašika). Dobro promešajte, a onda pomešajte obe smese i sjedinite. Na kraju u tu posudu sipajte ulje i promešajte. Pleh dimenzija 33x23 cm obložite pek papirom, pa sipajte pola smese i poravnajte. Pecite na 180°C u zagrejanoj rerni oko 12 minuta ili dok se ne uhvati korica. Za to vreme pomešajte džem sobne temeprature (8 kašika) i 100 g čokolade koju ste izrendali. Premažite biskvite smesom od džema i čokolade. Sipajte preostalu smesu i vratite u rernu još 30 minuta. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se ohladi.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!