recept
JUNEĆI RIBIĆ U SOSU OD BELOG LUKA: Ovaku pripremu domaćice do sada NISU VIDELE
Juneći ribić u krem sosu od belog luka je pravi kafanski specijaltet, koji možete da napravite za ručak
Juneći ribić u krem sosu od belog luka pravi se tako što skuvate junetinu, isečete je i pomešate sa sosom. Možda ćete želeti da isprobate i kockice pržene junetine na pirinču. Stvar sa junećim ribićem nije samo u mesu, već i u savršeno aromatičnom i jakom sosu od belog luka. Evo kako da napravite juneći ribić u krem sosu od belog luka!
Sastojci:
2 kg junećeg pečenja bez kostiju
2 kašike ulja
so i biber
65 ml goveđeg bujona
Za krem sos sa belim lukom
65 g putera
250 ml kajmaka
2 čena mlevenog belog luka
30 ml limunovog soka
1 1⁄2 kašičica soli
3⁄4 kašičice crnog bibera
Recept za juneći ribić u krem sosu od belog luka
Prodinstajte meso
Za juneći ribić u krem sosu od belog luka meso lagano propržite sa svih strana u ulju. Začinite obilno solju i biberom i dodajte bujon. Pokrijte i dinstajte oko 3 sata ili dok meso ne omekša. Izvadite junetinu iz tiganja, ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim nasecite na tanke kriške.
Napravite sos
Za sos istopite puter dok ne proključa i malo porumeni. Dodajte kajmak, beli luk, limunov sok,so i biber. Kuvajte na srednjoj temepraturi oko 3 minuta. Stavite polovinu sosa u staklenu posudu za pečenje.
Pecite juneći ribić u sosu od belog luka
Ređajte kriške junetine u sos. Prelijte preostali sos preko vrha i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Ostavite posudu da odstoji 30 minuta pre pečenja. Pecite na 180 ° oko 30 minuta. Uživajte u junećem ribiću u krem sosu od belog luka.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!