savet
OVAJ PRELIV SVAKOJ SEZONSKOJ SALATI DAJE VRHUNSKI UKUS: Ni obična koja je samo od PARADAJZA neće biti BEZUKUSNA
Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama
Vinaigrette je francuski preliv za salatu tradicionalno se meša ručno u velikoj činiji za salatu. Nakon pripreme, listovi salate i ostali sastojci se dodaju u činiju i nežno prebacuju da se potpuno prekriju dresingom.
Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama, ali uvek možete napraviti duplu, trostruku ili četvorostruku količinu dresinga u staklenoj tegli i koristiti ga nekoliko dana.
Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika sitno seckane ljutike (opciono)
- ½ kašičice dižon senfa
- malo soli, po ukusu
- malo bibera, po ukusu
Priprema
Pomešajte ulje, sirće, sitno seckanu ljutiku (ako koristite) i senf na dnu velike činije za salatu. Posolite i pobiberite po ukusu.
Dodajte u koju god salatu spremate i promešajte.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!