recept
NEMAČKI RECEPT ZA DŽIGERICU KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Srbi će OTKAČITI kad vide koje se VOĆE stavlja u nju (VIDEO)
Ako želite da uštedite novac, a ipak da napravite ukusno jelo, naš predlog je recept za džigericu pečenu sa jabukama. Recept za štedljive domaćice.
Pred kraj meseca većina Srba malo kuburi sa finanasijama. Obično se tada domaćice odlučuju da pripremaju jela koja ne zahtevaju puno novca, ali ni vremena. Mi vam donosimo savršen recept za džigericu. Ako volite da jedete, predlažemo vam da isprobate i ovaj jeftini specijalitet. Napravite pileću džigericu zapečenu sa jabukama i crnim lukom. Sastojci za ovaj ručak vas neće koštati puno, a svima će se dopasti. Ovo je idealan recept za štedljive domaćice, a takođe možete da isprobate i recept za piletinu.
Sastojci:
- 1,2 kg pileće džigerice
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice italijanskog začina
- 2 crna luka
- 2-3 jabuke
- 50 g margarina
Recept za džigericu sa jabukama za štedljive domaćice:
Pripremite džigericu
Meso lepo očisitite, pa posolite, pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Sve lepo promešajte.
Isecite jabuke i luk
Jabuke izdubite kako biste uklonili koštice i isecite na kriške. Crni luk isecite na rebarca.
Pecite džigericu
U tepsiju poređajte crni luk, džigericu, jabuke, pa još jednom ponovite red. Preko stavite margarin, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!