recept
SAMO OVAKO ĆE KROFNE UNUTRA BITI ŠUPLJE: Evo kakva priprema je POTREBNA, samo naše bake su ZNALE ZA OVAJ NAČIN
Vaditi krofne na salvetu kako bi se upila masnoca, redjati ih na veliki tanjir i posuti prah secerom sa vanilom
Skroz suplje, ove krofne ukusne su prazne, jos ukusnije napunjene džemom ili čokoladom.
Sastojci Količina
žumance 2
ulje 4 kasike
Secer 3 kasike
So 1 kasicica
Svez kvasac 50 gr
mleko 1/2 litra
brašno oko 900 gr
Ulje za przenje Min. 1/2 l ulja, jer se przi u dubokoj masnoci
Prah secer pomesan sa vanilin secerom za posipanje Po zelji
Kako pripremiti
U vanglici pomesati ulje, zumanca, secer i so, dodati nadosli kvasac i brasnom zamesiti mekse testo koje se ne lepi za prste. Ostaviti 30 min. da odstoji u naraste. Testo istresti na pobrasnjenu podlogu, rastanjiti (oko 1 cm debljine), casom vaditi krofne, prekriti ih i pustiti da nadodju (desetak minuta).
Za to vreme, ukljuciti sporet na malo jacu temperaturu (kod mene je to 8), zagrejati ulje u serpi. Svaku krofnu malo razvuci (blago, ne pritiskati previse), spustati u zagrejano ulje i prziti. Kada se krofne stavljaju u ulje, ona strana koja je bila na podlozi, sada treba da bude gore, tj. strana koja je na podlozi bila gore - przi se prva. Pazite, brzo porumene. Vaditi krofne na salvetu kako bi se upila masnoca, redjati ih na veliki tanjir i posuti prah secerom sa vanilom.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!