isprobajte
OVA PORTUGALSKA CARSKA PITA JE SRPSKU OSTAVILA NA POSLEDNJEM MESTU: Svako joj se DIVI, godinama MELJE KONKURENCIJU
Zatim u tu smesu dodajte seckani paradajz (bez pulpe), seckani mladi luk i sir. Lepo promešajte
Španska ili carska pita dosta podseća na projaru, a može da se napravi sa različitim dodacima. U testo možete da dodate šunku, sir, kiselu papriku, krastavce, a mi vam donosimo i sjajan portugalski recept za carsku pitu. Smesa se pravi za 10 minuta, a u nju se dodaju mladi luk, sir i paradajz. Obavezno probajte!
Sastojci:
3 jajeta
120 ml ulja
240 ml mleka
1 kašičica soli
50 g kukuruznog skroba
240 g brašna
1 ravna kašika suvog kvasca
2 mlada luka
1 paradajz
120 g tvrdog sira ili mocarele
Recept za portugalsku carsku pitu:
Korak 1
Napravite testo
U posudi pomešajte jaja, ulje, mleko i so. Lepo umutite, pa dodajte skrob i prosejano brašno, kao i kvasac.
Korak 2
Dodajte ostale sastojke
Zatim u tu smesu dodajte seckani paradajz (bez pulpe), seckani mladi luk i sir. Lepo promešajte.
(Espreso/Stvar ukusa/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!