SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO PRAVI NAJKREMASTIJU POSLASTICU: Starinska torta sa orasima - ukusom vraća u detinjstvo
Starinska torta sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

rapsodija ukusa

SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO PRAVI NAJKREMASTIJU POSLASTICU: Starinska torta sa orasima - ukusom vraća u detinjstvo

Srpski kuvar otkrio kako pravi najkremastiju starinsku tortu sa orasima koja ukusom vraća u detinjstvo

Objavljeno:

Kako god da okrenemo, nama su torte uvek omiljene.

Bilo da ih pravimo za praznike, rođendane, u njima uživamo i kada nema nekih posebnih prilika.

Ne smemo da zaboravimo da Bugarke prave najkremastiju Garaš tortu sa belom čokoladom koja se topi u ustima koliko je ukusna.

Sada je srpski kuvar podelio svoj recept za starinsku tortu sa orasima na kojoj su generacije odrasle.

Ni deca, a ni stariji ne mogu da je odbiju u bilo koje doba dana i noći.

Sastojci za starinsku tortu sa orasima
Sastojci za starinsku tortu sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Njegov recept i sastojci su sada tu:

Za koru treba:

2 kašike prezli

6 jaja

100gr brašna

200gr šećera

Pravljenje kore za starinsku tortu sa orasima
Pravljenje kore za starinsku tortu sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

150gr oraha

Za fil treba:

10-20ml ruma

2 jaja

200gr oraha

200ml mleka

Kora za starinsku tortu sa orasima u plehu
Kora za starinsku tortu sa orasima u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

200gr šećera u prahu

30gr brašna

Filovanje starinske torte sa orasima
Filovanje starinske torte sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

250gr maslaca

Za dekoraciju:

seckani orasi

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, orahe, brašno i prezle, pa ispeći dve korice.

Umutiti jaja u mleku pa prokuvati kao puding, dodati i brašno, a kada se ohladi umutiti u tu smesu maslac i šećer, a potom i orahe.

Parče starinske torte sa orasima
Parče starinske torte sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Nafilovati u ukrasiti orasima.

Torta će vas zadiviti.

Bonus video:

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.