OVAKO TURKINJE PRAVE PITU SA POVRĆEM BEZ KORA: Najsočnija, a jednostavna - recept sa starog papira imaju samo one
Turska pita sa povrćem bez kora, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

ovo kida za sve pare

OVAKO TURKINJE PRAVE PITU SA POVRĆEM BEZ KORA: Najsočnija, a jednostavna - recept sa starog papira imaju samo one

Turkinje prave najsočniju pitu sa povrćem bez kora, jednostavna, a po receptu sa starog papira

Objavljeno: 14:13h

Poznato je da volimo da jedemo razne pite, kako sa sirom, mesom, tako sa pečurkama...

Osim naših domaćica koje su izvrsne u tome, isto i Turkinje dominiraju.

Osim njihove originalne baklave koju niko ne može da odbije, sada ćete odmah spremiti njihovu pitu sa povrćem bez kora.

Kida koliko je ukusna, a neće te ni osetiti da nema mesa u njoj.

Ukućani će se oduševiti i pravićete im makar jednom nedeljno.

Seckanje krompira
Seckanje krompirafoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Sastojci i recept su tu:

rendani sir

2 krompira

2 kesice praška za pecivo

2 paradajza

3,5 šolje brašna

Iseckan paradajz
Iseckan paradajzfoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

3 zelene paprike

1,5 šolja mleka

2 mlada luka

1 čaša ulja

Seckanje paprike
Seckanje paprikefoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

4 cela jajeta

100 g feta sira

1 kašičica soli

Sir u činiji sa povrćem
Sir u činiji sa povrćemfoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Način pripreme:

Isecite na kockice krompir, paradajz, zelenu papriku i mladi luk.

Oljuštite paradajz, pa i njega usitnite.

Brašno u smesi za tursku pitu sa povrćem bez kora
Brašno u smesi za tursku pitu sa povrćem bez korafoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Umutite dobro jaja, pa im dodajte povrće, seckan sir, mleko i ulje.

Posolite i dodajte još soli po želji, pa sve dobro promešajte.

Turska pita sa povrćem bez kora u plehu
Turska pita sa povrćem bez kora u plehufoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Na kraju postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje kako se ne bi napravile grudvice.

Ispečena turska pita sa povrćem bez kora
Ispečena turska pita sa povrćem bez korafoto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Sipajte smesu u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200°C.

U ovakvoj piti će uživati cela porodica.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Glossy/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.