uuuh, kakav ukus
NAJKREMASTIJA TORTA SA PIŠKOTAMA KAKVA SE JELA U STAROJ JUGI: Domaćice, ovaj RECEPT odmah zapisujte u sveske
Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom
Današnji predlog za desert je preukusna torta sa piškotama čiji recept sledi u nastavku, a kada je pripremite, shvatićete da bez problema može da parira otmenim tortama iz poslastičarnice, što svojim izgledom, što ukusom.
Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom
Probajte i uverite se zašto je ovo jedna od najboljih torti sa piškotama.
Za nedeljni ručak obavezno pripremite fantastičnu piletinu sa brokolijem koju oboćavaju i oni koji nisu ljubitelji ovog izuzetno zdravog povrća.
Sastojci:
300 g piškota
300 ml mleka
30 g kakao praha
Fil:
2 jajeta
190 g šećera
140 g brašna
500 ml mleka + 1 litar mleka
200 g putera
100 g bele čokolade
100 g nutele
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
U pravougaoni kalup ređajte piškote po dnu i po ivicama, a prethodno ih umočite u mleko sa kakom koje ste zagrejali.
Jaja umutite sa šećerom, mlekom i aromom vanile. Dodajte brašno pa izmešajte žicom. Smesu dodajte u litar zagrejanog mleka i mešajte dok se ne zgusne. Umešajte pred kraj puter.
Podelite fil na 2 dela. U jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi nutelu.
Preko piškota sipajte nutela fil, pa ohladite 20 minuta u frižideru. Preko sipajte beli fil, pa prekrijte piškotama. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Umutite slatku pavlaku pa prekrijte celu tortu.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam/D.R./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!