recepti
OVOM RECEPTU ZA BRUSKETE NIKO NE MOŽE DA ODOLI: Toliko se LAKO SPREMA da ljudi ne veruju, ukus PUN I HRSKAV (VIDEO)
Priprema ovih brusketa je toliko laka da vam ne treba apsolutno nikakvo iskustvo u kuhinji. Sve što treba da uradite je da nabacate sastojke na hleb ubacite u šporet i imate obrok za 10 minuta. Evo par caka kako da vam ukus ovih malih zalogajčića bude još bolji.
Veoma lak i jednostavan recept. Idealan za brzo posluženje, kad ste mnogo gladni, i ne možete puno da čekate, ili su vam gosti banuli iznenadno. Pritom, možete na hleb da stavite, šta god imate u frižideru, bilo da je šunka, kobasica, kečap, oni će uvek biti preukusni jer su topli i hrskavi. Doručak ili večera, mi uvek biramo bruskete!
Sastojci:
1 vrsta brusketa:
- Stari hleb
- Šunka
- Maslinovo ulje
- Origano
- Zelene masline
- Kečap
- Paradajz
- Kačkavalj
- So
2 vrsta brusketa:
- Stari hleb
- Tunjevina komadići
- Kukuruz šećerac
- Kečap
- Crveni luk
- Crne masline
- Maslinovo ulje
- Origano
- Kačkavalj
Hleb iseći na tanke kriške. Pomešati maslinovo ulje i origano i premazati preko hleba. Zatim premazati kečapom.
Filovanje:
1 vrsta - staviti šunku( tanki listići), pa paradajz koji ste prethodno isekli na tanke kolutove. Malo posoliti , zatim narendati kačkavalj i staviti zelene masline.
2 vrsta - staviti tunjevinu, kukuruz koji ste predhodno skuvali, crveni luk koji ste prethodno isekli na tanke kolutove, potom narendati kačkavalj i staviti crne masline. Složiti bruskete u pleh u koji ste stavili pek papir. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220 C , negde oko 10 min. Ne treba ih peći dugo, da hleb ne bi postao tvrd i oštar za nepca. Kad ih izvadite iz rerne možete dodati, na vrele bruskete, još kačkavalja.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!