ovo je fantazija
STARI PEKAR OTKRIO KAKO PRAVI NAJLEPŠI PUNJENI HLEB: Pun belog luka, spanaća i sira - bolji od bilo koje pite
Stari pekar otkrio kako pravi najukusniji punjeni hleb sa belim lukom, spanaćem i sirom, a bolji je od bilo koje pite
Bez peciva, domaćeg testa, hleba, pogača ne možemo da zamislimo dan.
Navikli smo da za doručak uglavnom jedemo nešto iz pekare, ali čim dođe vikend domaćice se bacaju u kuhinju i spremaju najukusnije pogače i hleb za ručak.
Starinska domaća pogača je najlepša kada je naše bake spreme, ali sada ćete se oduševiti kada vidite kako jedan stari pekar sprema punjeni hleb.
Od nadeva kreće voda na usta, a uz jogurt je pun pogodak.
Tu je recept sa svim sastojcima:
1 kašičica soli
200ml vode + 50 do 70ml
500g. brašna
25 do 30g kvasca
1 kašičica šećera
Za punjenje:
150g. sira koji se topi
200g spanaća
150g. belog sira
Za premazivanje:
200g putera sa 5 do 6 čenova belog luka
Ovo je priprema:
Umesiti testo od vode, kvasca, soli i šećera i brašna.
Kada testo nakvasi, razvucite ga što više po radnoj površini, a onda premažite sa maslacem i belim lukom.
Filjute sa kombinacijom spanaća i sira, a onda pospite i rendan sir koji se topi.
Urolajte po želji pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 18 minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa, pa pecite još 35 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!