NAJBOLJI PRELIV ZA SLANE I SLATKE PITE PO PEKARSKOJ RECEPTURI: Svaka će vam ispasti HRSKAVA i sočna kao u restoranu
Pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FROM FATMA'S KITCHEN

tajna profesionalca

NAJBOLJI PRELIV ZA SLANE I SLATKE PITE PO PEKARSKOJ RECEPTURI: Svaka će vam ispasti HRSKAVA i sočna kao u restoranu

Svaka pita će biti savršena

Objavljeno:

Dajemo vam univerzalan preliv, koji se koriste za sve vrsta pita. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom. Recept za preliv:

Sastojci:

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

7 kašika brašna

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Piprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

bonus video

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.