recept boli glava!
NAJBRŽI LAŽNI AJVAR ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Ako originalan niste spremili za zimnicu, ovaj MORATE - savršeno ukusan
Ajvar je jedan od najpopularnijih namaza širom Balkana
Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta.
Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka. Njegova priprema može da traje satima. Stoga ukoliko želite da imate domaći ajvar koji ćete odmah jesti, isprobajte ovaj recept, piše N1.
Sastojci:
crvene paprika (količina u zavisnosti koliko želite namaza)
ulje
beli luk
so
drugi začini po želji
Priprema:
Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tiganju. Ako se odlučite da ih pečete u tiganju, biće vam potreban poklopac.
Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.
Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje (količina srazmerna onoj koju obično dodajete na tu količinu paprika) i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.
BONUS VIDEO
(Espreso/krstarica/D.R./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!