MMMMMMM
SRPSKE DOMAĆICE NEMAJU POJMA ZA OVAJ NAČIN SPREMANJA ŠTRUDLE: Nikad ukusnija nije bila, a najbolje je što je POSNA
Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi
Potrebno je Za kore:
350 g brašna
1/2 parčeta kvasca
3 kašike smeđeg šećera
2 dl mlake vode
Za nadev:
200 g rendane bundeve
3 kašike smeđeg šećera
1/2 pomorandže - kora
Za posipanje:
1 kašika smeđeg šećera
Priprema
Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prosejanom brašnu pa zamesite testo. Pustite 20 minuta da naraste. Narendajte bundevu na krupno rende pa dodajte rendanu pomorandžinu koru i šećer. Sve dobro promešajte. Premesite nadošlo testo pa razvijte u oblik pravougaonika. Preko kore rasporedite rendanu bundevu pa pospite mlevenim orasima. Koru savijte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje, prebacite štrudlu. Pecite štrudlu sa bundevom 20 minuta, na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pustite da se prohladi pa je pospite smeđim šećerom. Secite i služite.
Prijatno!
Bonus video
(Espreso/Alo.trpeza/Prenela D.Č.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!