OVAKVE PALAČINKE JE JELA PRINCEZA JELISAVETA NA BELOM DVORU: Nije mogla da zamisli dan bez njih - recept BOGOVSKI
Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

nekad su se baš ovako pravile

OVAKVE PALAČINKE JE JELA PRINCEZA JELISAVETA NA BELOM DVORU: Nije mogla da zamisli dan bez njih - recept BOGOVSKI

Kažu da je princeza Jelisaveta tražila samo ovakve palačinke kada je prvi put kročila u odaje Belog dvora

Objavljeno:

Nostalgičari će znati zašto je ovaj ukus tako poseban, i verujemo da ćete već sledeći put omiljenu poslasticu spremati baš na ovaj način.

Recept za palačinke princeze Jelisavete

Potrebno je:

ZA TESTO:

- 1 jaje

- meko brašno 200 g

- so prstohvat

- mleko 300 ml

- mineralna ili obična voda 150 ml

- uljeza podmazivanje tiganja

ZA FIL:

- kristal-šećer po želji

- sok od limuna po ukusu

Priprema:

U sud sipajte brašno, jaje i polovinu mleka, pa razmutite varjačom ili žicom za mućenje. I bez miksera začas ćete dobiti glatko testo, bez grudvica. Postepeno ulijte ostatak mleka, potom i vode. Nek testo odstoji bar 15 minuta i onda pecite palačinke. Tiganj namažite uljem za svaku palačinku. Kutlačom sipajte testo u tiganj i brzo ga razlijte.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Pecite palačinku s jedne strane dok ivice ne počnu da se odvajaju, a onda odmah okrenite i s druge strane pecite 10 sekundi. Testo možete da napravite i s drugačijim odnosom mleka i vode, ali neka to zajedno bude 450 ml tečnosti. Gotove palačinke pospite kristal-šećerom, nakapajte sok od limuna, brzo urolajte i odmah poslužite.

BONUS VIDEO

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/zenablic/Iris Krdžić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.