recept i video
PRAVI STARINSKI RECEPT ZA JEVREJSKU TORTU: Malo koja domaćica zna ovaj TRIK ZA TRI KORE, sve PUCA od prefinjenosti
Ovu tortu moraju svi, ali baš svi da probaju. Iako se pravi od tri kore, za njenu pripremu vam neće trebati puno vremena. Čarobnog je ukusa i sve puca od prefinjenosti.
Naizgled ovo je vrlo obična torta od tri kore i fila. Međutim, Jevrejska torta je jedna od boljih torti koje ćete jesti. Kremasti ukus joj daje punoću, a mekani šlag se prosto topi u ustima. Ređa se na nivoe, pa imamo predivan presek od tri kore u kapućino bojama. Prevladava bela boja, zbog čega je mnogi zovu "Bela jevrejska torta".
Potrebni sastojci za pripremu ove torte su vrlo povoljni i dostupni svima
Sastojci za Kore:
- 5 belanaca
- 1 žumance
- 5 kašika šećera
- 4 kašika mlevenog keksa
- 1 kašika brašna Umutiti belanca sa šećerom pa dodati keks i brašno Sve sastojke izmešati spatulom i sipati u pleh.
Peći na 200 stepeni 15 min. Na ovaj način ispeći sve tri kore. Naše dimenzije pleha su 24 x 34, mogu biti i druge.
Sastojci za Fil I:
- 12 žumanca
- 15 kašika šećera
- 5 kašika gustina
- 700 ml. mleka
- 250 g. margarina ili putera
U vrlo mleko (500 ml) gde smo dodali i šećer sipati umućena žumanca sa gustinom i 200 ml. mleka. Kuvati dok se fil ne zgusne, a zatim ohladiti. Umutiti margarin penasto pa dodati ohlađeni fil. Dodati i 6 kašika umućenog II fila.
Sastojci za drugi Fil II :
- 300 g. šlag kreme
- 100 g. mleka u prahu
- 250 ml. mleka - 100 ml. slatke pavlake
- 300 g. mlevenog keksa
Pomešati šlag i mleko u prahu pa dodati 250 ml. mleka. Umutiti dobro a zatim dodati i slatku pavlaku i mutiti još malo da se sve lepo sjedini. U umućenu masu dodati i mleveni keks, promešati lagano spatulom.
Filovanje ide sledećim korakom:
kora- II fil, I fil pa kora.... II fil I fil pa kora..... dekoracija torte po želji
Uživaćete u ukusu koje se automatski topi u ustima. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!