recept iz stare knjige
NAJMEKŠE RUSKE PIROŠKE PUNJENE BOGATIM FILOM ĆE VAS RASPAMETITI: Zaboravićete na SRPSKE već posle prvog zalogaja
Ako ste ljubitelj testa, ovakve piroške će vam se sigurno svideti
Kada više ne znate šta da napravite i spremite porodici i deci za doručak ili večeru, ovo je recept za vas.
Ruske piroške
Sastojci:
400 gr pšeničnog brašna
250 ml kefira
100 ml biljnog ulja
20 gr šećera
so
jedna kašičica sode
Fil:
3 tvrdo kuvana jaja
50 g mladog luka
20 g sveže mirođije
krupna morska so
Priprema:
Za testo izmešajte u posudi ulje, mleko, kvasac, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo. Pokrijte posudu folijom i ostavite na toplom mestu 45 do 60 minuta dok ne udvostruči.
Prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite ga uz dodavanje brašna prema potrebi (potrudite se da ne dodate previše brašna, ali da dobijete testo koje se može mesiti). Testo podelite na desetak komadića i ostavite da odstoji dok napravite fil.
Kuvana jaja izgnječite viljuškom i dobro izmešajte sa sitno seckanim lukom i mirođijom, pa posolite prema ukusu.
Svaki komad testa blago, rukama raširite, stavite deo fila na testo, oblikujte pirošku, pa nastavite sa preostalim komadićima testa.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite piroške oko tri minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno - žutu boju. Pržene piroške iscedite na salveti i služite odmah.Ako volite prženo testo, ovo će vam se sigurno svideti.
bonus video
(Espreso/Republika/M.Ognjenović/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!