paŽnja
LAZANJE LEE KIŠ ZALUDELE CELU SRBIJU, SRPKINJE ODLEPE KAD VIDE ŠTA STAVLJA U NJIH: Voditeljka ŠOKIRALA receptom
Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.
Voditeljka Lea Kiš godinama je bila omiljeno TV lice mnogih ljudi. Tokom svoje duge voditeljske karijere ugostila je mnoga poznata lica, otkrivala njihove tajne, navodila ih da se opuste i ispričaju detalje koje inače ne bi.
Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.
Lea koristi svaki slobodan trenutak kako bi okupila drage osobe, a kada joj to pođe za rukom trudi se da im upriliči gastronomsko uživanje koje se prepričava i pamti.
Na njemom jelovniku često se nalaze ukusni internacionalni specijaliteti među kojima glavu ulogu zauzimaju lazanje. Kako ih Lea sprema pogledajte u receptu koji sledi.
Lazanje - sastojci:
500 g mlevenog mesa luk origano vegeta kari začini po želji pakovanje kora paradajz
Za bešamel sos:
brašno kačkavalj jedno jaje mleko
Lazanje - priprema:
Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje.
Kore, ako su domaće, ne kuvatki, već odmah slagati u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendajte svež paradajz. Lazanje peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
(Espreso/Magazin novost/ Glossy/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!