SAVET
SVE ŽENE POGREŠNO DINSTAJU MESO: Samo ovako će uvek biti MEKO i neće biti ŽILAVO
Kada naučite da dinstate meso na pravi način vaša nepca će vam biti zahvalna
Jela sa dinstanim mesom su pravi užitak. Kada se ovako pripreme svako će olizati tanjir.
Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim.
Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne i mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuvanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.
Kod kuvanja se proizvodi vodena para, koja se lepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!