savet
RECEPT ZA KNEDLE KOJE SE NE RASPADAJU: Njih svaka DOMAĆICA pravi kada želi da se POKAŽE KAO DOBRA KUVARICA
Oduševite goste i ukućane uz najbolji recept za supu sa knedlama
Supa sa knedlama je jelo koje je obavezno na svakoj trpezi i malo je ljudi koji ga ne vole. Ali postoji problem jer knedle ne uspevaju uvek i svima, pa se često dogodi da budu previše mekane, ili pak pretvrde i neukusne.
Napraviti savršene knedle je izazovno ali nije nemoguće. Danas donosimo specijalan recept za savršene knedle za supu po ugledu na Krstaricu.
Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 100 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
1. Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom.
2. U belance dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst sneg.
3. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, seckani peršun i maslinovo ulje.
4. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle.
5. Sipajte u supu i kuvajte.
Bonus video:
(Espreso/24 Sedam/K.B./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!