recept
SI SRBI VOLE DA JEDU "SIROMAHOV GULAŠ": Ovaj recept pravio se još u straoj JUGOSLAVIJI
Predstavljamo vam odličan recept za izdašno domaće jelo s mlevenim svinjskim mesom.
Većinu sastojaka za gulaš verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili u zamrzivaču, a u pitanju je jelo s kojim nema greške, svi ga obožavaju i od stola ustaju siti.
Ovo popularno američko jelo koje se priprema vrlo jednostavno, ali imajte u vidu da nije u pitanju najjeftiniji mogući gulaš, jer ima mnogo sastojaka.
U svakom slučaju, ako pažljivo pratite korake, dobićete zasitno i bogato jelo puno vitamina, minerala i proteina, a može da vam traje po dva dana.
Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 300 g pečuraka
- 2 velike šargarepe
- 200 g graška
- 3-4 krompira srednje veličine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašičice gustina pomešane sa šoljom hladne vode
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica alkoholnog sirćeta + 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 500 ml bujona od povrć
- so i biber po ukusu
Priprema:
Dodajte beli luk i meso i mešajte dok ne prumeni. Dodajte preostale sastojke, osim gustina razmućenog u vodi i bujona.
Sve promešajte u šerpi i poklopite, pa ostavite da se krčka oko pet minut
Potom nalijte razmućen gustin i bujon od povrća, promešajte i vratite poklopac, pa ostavite da se krčka još 35 minuta.
Pred kraj, začinite po ukusu.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!