uuh, kakve su!
IZDAŠAN RUČAK SA KROMPIR ŠNICLAMA OBOŽAVAĆE CELA PORODICA: Najbolja bakina receptura - smazaćete sve do zadnje
Fantastičan ukus, a jelo izdašno i bogato
Lagan, a jako ukusan i obilan ručak koji će zasititi celu porodicu. Jelo pretežno sa povrćem je toliko dobro da ćete ga praviti često.
Recept za šnicle sa krompirom i šunkaricom. A, ukoliko volite ipak klasičan gurmanluk, probajte recept za srpsk usarmu.
Potrebno je:
600 gr krompira
so ml paprika
malo djumbira
malo belog luka u granulama
peršunov list
2 kašike rendanog kačkavalja
1 kašika brašna
1 crvena paprika iz zamrzivača
50 gr sira
malo ulja
Za nadev
100 gr šunkarice
100 gr kačoavalja
50 gr rendanog za posipanje
Za paniranje:
2 jaja
100 gr brašna
100 gr prezli
Priprema:
Skuvati krompir pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati soli, ml. papriku, djumbir, beli luk,. Ubaciti seckanu papriku,rendan kačkavalj, sir i seckan peršum.
Izjednačiti i formirati loptice, Ruke pouljite pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite po malo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite.
Uvaljate u brašno, provučete kroz umućena jaja i utapkate u prezle. Redjate u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peči na 200 stepeni C oko 20-30 minuta
Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo kao prilog ili samostalno jelo, uz salatu neki sir ajvar ili šta već volite. Prijatno!
bonus video
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!